Barbecueën is een feest!

Als u zorgt voor de gezelligheid, dan zorgen wij voor de lekkerste barbecuespecialiteiten op het rooster. En daar houdt het wat ons betreft niet op, wij geven u graag smakelijke barbecuetips mee. Samen zorgen we ervoor dat uw barbecue een succes wordt!

Barbecuepakketten

BBQ 'Populair'

  • Gemarineerd speklapje
  • Gemarineerde karbonade
  • Barbecueworstje
  • Hamburger
  • Saté

€ 8,95 per persoon

BBQ 'Extra'

  • Gemarineerde karbonade
  • Speklapje
  • Saté van de haas
  • Shaslick
  • Barbecueworstje

€ 9,95 per persoon

BBQ 'Kids'

  • Saté
  • Barbecueworstje
  • Hamburger

€ 5,25 per persoon

BBQ 'De Luxe'

  • Gemarineerd biefstukje
  • Varkensfilet
  • Speklap
  • Saté van de haas
  • Shaslick

€ 12,50 per persoon

Buurt BBQ

  • Gemarineerde karbonade
  • Gemarineerd speklapje
  • Barbecueworstje
  • Saté
  • 2 soorten salade (in bakken)
  • Diverse sauzen en stokbrood

€ 12,50 per persoon

Het aanvulling pakket

  • Huzarensalade
  • Aardappelsalade
  • Rauwkost
  • 3 soorten saus
  • Stokbrood
  • Kruidenboter

€ 8,95 per persoon
Te bestellen vanaf 4 personen

BBQ hamburger

Stoere mannen pakket

  • Rib eye of entrecote (gemarineerd)
  • Saté onwies
  • Shaslick
  • Beefspies
  • Black Angus burger

€ 22,95 per persoon

Ladypakket

  • Gemarineerde biefstuk
  • Varkensfilet
  • Zalmbrochette
  • Garnalenspies

€ 12,95 per persoon

De beste barbecuetips

  1. Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  3. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  4. Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  5. Haal het vlees 1 uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  6. Bij het opendoen van de deksel van de barbecue ontsnapt er warmte. Weersta de verleiding om telkens onder de deksel te kijken.
  7. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  8. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  9. Gebruik een tang of spatel (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  10. Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
  11. Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
  12. Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur: 1e rundvlees (biefstuk) rood/rosé (48-55 graden) 2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rosé/gaar (58-65 graden) 3e varkensvlees en papilottes helemaal gaar (65 graden) 4e voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs.
  13. Verplaats nooit een brandende barbecue
BBQ Cote de boeuf

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

BBQ bestellijst 2024

Roetgering, keurslager

Dorpsstraat 132
7468CR Enter
0547381375

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
dinsdag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
woensdag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
donderdag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten