Roetgering, keurslager

Barbecue├źn is een feest!

Als u zorgt voor de gezelligheid, dan zorgen wij voor de lekkerste barbecuespecialiteiten op het rooster. En daar houdt het wat ons betreft niet op, wij geven u graag smakelijke barbecuetips mee. Samen zorgen we ervoor dat uw barbecue een succes wordt!

Barbecuepakketten

BBQ 'Populair'

  • Gemarineerd speklapje
  • Gemarineerde karbonade
  • Barbecueworstje
  • Hamburger
  • Varkenssaté

€ 5,95 per persoon

BBQ 'Extra'

  • Gemarineerde karbonade
  • Gemarineerd speklapje
  • Saté van de varkenshaas
  • Shaslick
  • Barbecueworstje

€ 6,95 per persoon

BBQ 'Kinderpakket'

  • Varkenssaté
  • Barbecueworstje
  • Hamburger

€ 3,45 per persoon

BBQ 'De Luxe'

  • Gemarineerd biefstukje
  • Gemarineerde varkensfilet
  • Saté van de varkenshaas
  • Gemarineerd speklapje
  • Shaslick

€ 8,50 per persoon

Buurt BBQ

  • Gemarineerde carbonade
  • Gemarineerd speklapje
  • Barbecueworstje
  • Saté
  • 2 soorten salade (in bakken)
  • Saus en stokbrood

€ 8,90 per persoon

Maak uw BBQ compleet

  • Huzarensalade
  • Scharrelsalade
  • Frisse rauwkost
  • Knoflook-, cocktail- en BBQ-saus
  • Stokbrood
  • Kruidenboter

€ 4,50 per persoon

Steel de show!

Toebehoren

De barbecue leent u gratis, bij aankoop van uw barbecuevlees (mits schoon retour). Exclusief gas.

  • Gas voor de barbecue € 15,-
  • Bezorgen en ophalen € 15,-
  • Bestek (plastic mes, vork en lepel, borden en servetten) € 0,50 p.p.

Bijgerechten

  • Holtmaatsalade € 4,75 (500 gram)
  • Smulsalade € 4,75 (500 gram)
  • Scharrelsalade € 4,75 (500 gram)
  • Diverse sauzen € 0,99 (100 gram)
  • Rauwkost € 1,39 (100 gram)
  • Kruidenboter € 2,35 (bakje)

Onze BBQ toppers

Varkens

  • Rack of pork
  • Buikspek
  • Haas op stok
  • Beenhammetje

Rund

  • Cotê du Boeuff
  • Rib-eyesteak
  • T-bonesteak
  • Picanha - staartstuk

Kalfs

  • Kalfsoester
  • Kalfs rib-eye
  • Kalfs entrecôte
  • Kalfshamburger

Lam

  • Lamskotelet
  • Lamsrack
  • Gemarineerde lamsbout

Boerderijkip

  • Drumstick
  • Kipsaté
  • Kipfilet
  • Kipfilet met spek

De beste barbecuetips

  1. Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  3. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  4. Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  5. Haal het vlees 1 uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  6. Bij het opendoen van de deksel van de barbecue ontsnapt er warmte. Weersta de verleiding om telkens onder de deksel te kijken.
  7. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  8. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  9. Gebruik een tang of spatel (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  10. Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
  11. Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
  12. Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur: 1e rundvlees (biefstuk) rood/rosé (48-55 graden) 2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rosé/gaar (58-65 graden) 3e varkensvlees en papilottes helemaal gaar (65 graden) 4e voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs.
  13. Verplaats nooit een brandende barbecue

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

BBQ Folder

Roetgering, keurslager

Dorpsstraat 132
7468CR Enter
0547381375

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
dinsdag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
woensdag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
donderdag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten